Sorular ve Cevaplar

Sorularınıza cevap bulamadıysanız mutlaka bize yazın

Takipçilerimizden gelen soru, Bu sistem tir da ne kadar tasarruf sağlar gerçekçi rakamlarla.

Montajı yapılan ve kullanılan araçlardan bir kaç örnek yazayım size.;

Renault magnum, 100 km de 31-33 yakarken 25-28 e kadar düştü,

renault premium, 31-32 litreden 25-27 litreye düştü,

actros 33-34 yakarken 28-29 a düştü,

başka bir premium daha eski model, 35-36 yakarken 30-31 e düştü.

bmc pro 5-6 litre azalttı yakıtını.

bunlara ek olarak bu araçların hepsinde güç artışı, motorda sessizleşme, emisyonun sıfır veya sıfıra yakın olması da var.

Yukarıdaki örnekleri çoğaltabiliriz, mesela iveco da 5-6 litre, scaina da 3-4 litre yakıt düşmüş durumdadır. Hatta mesela magnumun sahibi, magnumdan sonra diğer 5 aracına, actros un sahibi ilk montajdan sonra diğer 2 aracına montaja karar vermiş durumdadır. Enteresan tarafı da bu iki müşterimiz, sistem faydalarını yaşayınca, bulunduğu illerde ağır vasıta için bayilik almıştır.

Takipçilerimizden gelen soru, ortalama bir benzinli aracın 100 km de 8 lt benzin yaktığını kabul edersek, bu tesisat 100 km de yani ortalama 1 saatte diyelim kaç lt hidrojen üretir ? Ona göre kalori hesabı yapıp gerçek verimini öğrenmek istiyorum.

Sistemlerin hidrojen üretme kabiliyeti yüksektir, mesela 1600 cc lik bir araca takılan sistem dakikada 1,5-2 litreye kadar, 1600 cc üzerine montajı yapılan cihazlar 3-4 litreye kadar hidrojen üretebilir ama hiçbir zaman bu kadar fazla hidrojen kullanamaz araç,

Genel olarak kullanılan hidrojen miktarı bu araçlarda dakikada 50 ml ile 200 ml arasında değişir. Hidrojen tek başına kalori değeri yüksek bir yakıt olmasına rağmen, bizim uyguladığımız sistemde ana yakıta destek yakıtıdır ve asıl marifeti ana yakıtın tam yanmasını sağlamaktır.

Hidrojenin enerji değeri ile matematik yapılacaksa, öncelikle ana yakıtın tüketiminde aktarma organlarına ne kadar oranda yansıdığını, ne kadar emisyon ürettiğini bilmek gerekir. ( her araçta farklı ölçümlenecek, motorun aşınmışlık durumu, genel sağlık durumu da buna etkendir. )

Mesela dizel yakıt yüksek oranda emisyon atığı yapar ve mazotun kcal değeri 14 bin dir. 14 binlik mazotun aktarma organlarına verimi, aracın yaktığı yakıtın % 35-40 ı kadardır. Bu bağlamda, hidrojen devreye girdiğinde, emisyon bırakmayan, kcal değeri 34 bin olan bir yakıt söz konusu olduğunda, az miktarda hidrojen ile mazotun enerji değerinin artması, tam yanmaya maruz kalması yeterli oluyor.

Tabi hidrojenin araçta elektroliz yöntemi ile üretilmesinde de detaylar vardır. Sistemlerimiz çok düşük gerilimle yüksek miktarda hidrojen üretebilme kabiliyetine sahiptir ve özellikle vurguluyorum hidrojeni saf olarak üretip motora verir. Düşük gerilim, alternatöre fazla yük getirmediğinden, aracı, alternatörü, aküyü yormaz, dolayısıyla birçok etkenin birleşimidir hidrojenin verimi.

Hidrojenin elektroliz yöntemiyle araçlarda ana yakıt olarak kullanılması mümkün değildir zira aracın tüketimine yetecek kadar hidrojeni araçta üretmek mümkün değildir. Avrupa da hidrojen likit olarak elektrik enerjisine çevrilerek araçlarda kullanılıyor ama şu anda ülkemizde bunun müsaadesi yok, sadece uyguladığımız sistemin izni var. Tabii ayrıca yaygın olarak araçlarda kullanım için ( akaryakıt istasyonları gibi ) likit hidrojen üretim ve depolama tesisi de yok.

En ucuz yakıt tasarruf cihazı hangisi?

Satılan ürünlerde reaktör plaka farkları vardır. Paslanmaz sac titanyum içerisinde % 3 ile % 5 arasında titanyum bulundurur ve ömrü bir kaç yıl ile sınırlıdır. GR 2 titanyum ise % 97 titanyum oranıyla uzun yıllar kullanabileceğiniz sağlamlıktadır.

Satışını yaptığımız ürünlerde her iki seçenek var ama aralarında ciddi ömür farkı var. Dolayısıyla kullanım zamanı olarak düşünülürse gr2 titanyum cihazlarımız diğerlerine göre aslında daha ucuzdur. GR2 titanyum ürünlerin kodu "H2 AV" ile başlar

Diğer bir konu ise, sistemlerimizin araca zarar vermeyen saf hidrojen olmasıdır. HHO cihazları emsal oluşturması için satışa sunduk ancak tavsiye etmiyoruz. HHO cihazlar motorda aşırı ısı yaratır. Bu yüzden HHO cihazları satmaktan çok farklı görmeniz için portföyümüze ekledik.

Yakıt tasarruf cihazı için bayilik almak istiyorum ne yapmam gerekir?

Sistemlerimiz için bayilikler verilmektedir. Bayilik düzenlemesi iki şekilde yapılabilir.

1- Şube olarak resmi bayiimiz olabilirsiniz. A tipi bayilik

Şube bayilerimizin kendi araçlarında sistemimizi bulundurması zorunludur, araçlarına kendileri montaj yaparak tarafımızca montaj eğitimi verilir.

Belirlenecek en az sayıda stok bulundurma mecburiyeti vardır. Bayi ve eğitim sertifikası verilir, bayilik sözleşmesi tanzim edilip imzalanır.

Liste satış fiyatlarımız üzerinden iskonto ile çalışır.

Şube bayilerimizin yaptığı montajlarda, montaj sonrası müşteri takip ve merkez bilgi aktarımı şarttır.

2- Montaj bayisi olabilirsiniz. B tipi bayilik

Elinizde stok tutmadan, yalnızca aracınıza montaj yaptırıp, montaj eğitimi alabilirsiniz.

Sistem satın alan müşterilerimiz kendilerine yakın bir bayii seçerek aracın montajını yaptırır ve montaj bedeli ile çalışır.

Her iki bayilik şeklinde de bayilerimiz;

Montajı yapılan aracın bizim istediğimiz formda resimlerini ve montaj videosunu bizimle paylaşmaları zorunludur.

Montajı yapılan aracın garantisi açısından hem ruhsat bilgileri hem de müşteri bilgilerinin merkeze bildirilmesi zorunludur.

Montajı düzgün yapmayan, haklı müşteri memnuniyetsizliği yaşatan, istenilen bilgileri merkeze aktarmayan, sistem hakkında müşterisine bilgi vermeyen bayii ile çalışmaya devam edilmez.

Yurt dışlı bayilikler için şartlar yüz yüze görüşülür.BAYİLİK BAŞVURU FORMU DOLDURMAYI UNUTMAYIN...

Montaj öncesi ve sonrası yakıt tasarrufu, güç ve emisyon ölçüm süreci nasıl işler?

Montajdan sonra dilerseniz aracınızı dynometre ile ve emisyon ölçüm ile ölçüm yapıp aradaki farkları görebilirsiniz.

Aracınıza montaj yaptırmadan önce sizden istediğimiz, aracınızın litre cinsinden yakıt tüketimini bilmenizdir.

Düzenli olarak aracınızı kullandığınız şekilde en azından bir kaç depo bitirerek yakıtın 100 km de kaç litre tükendiğini bilmemiz gerekir.

Tam olarak ölçüm metodu soru cevaplar arasında mevcuttur. Aracımın yakıtını nasıl ölçerim başlıklı sorudan bakabilirsiniz.

Montaj yapıldıktan sonra;

öncesinde yapmış olduğunuz 100 km/ litre ölçü alınarak, aracınızın aynı şartlarda hidrojenli tüketim değerleri sizden istenir.

Tarafımıza vereceğiniz bilgiyle aracınızda, sizin de yapabileceğiniz basit bir işlemle gaz ayarları yapılır.

Optimum tasarruf alındıktan sonra gaz ayarı yapılmaz ve sisteme sadece sadece saf su ekleyip kullanmaya devam edersiniz.

Çoğunlukla ilk yapılan ayarda zaten tasarruf alınmasına rağmen, aracın hidrojen ihtiyacı kullanım koşullarına göre tekrar ayar yapılarak, daha fazla tasarruf elde edebilmek amaçlanır.

Bu yüzden bir kaç değişik gaz ayarı ve ölçümle denemek gerekmektedir.

Bazı araçlarda motor içi karbondan tamamen arındıktan sonra verilen hidrojen fazla gelebilmektedir, bu durumda gaz ayarı 1 amper kadar kısılır.

Lütfen dikkat edelim: Aracınızın yakıt tüketim değerlerinden emin değilseniz montaj yaptırmayın,

Yakıt tüketimini bilmediğiniz bir aracın, hidrojenden sonra mukayesesini yapamayız.

Aracıma bayide montaj yaptırırken dikkat edeceğim hususlar.

Öncelikle web sitemizin bayilerimiz kısmında yer alan bayilikler dışında bayilerimiz yoktur.

Her hangi bir sebepten, daha önce listemizde yer alan ancak bayiliği iptal edilmiş noktalar olabilir, montaja karar verdiğinizde mutlaka güncel bayii listesine bakmanız gerekmektedir.

Web sitemizde paylaşılmayan ve deneme süresinde olan bayilik çalışmalarımız sürekli mevcuttur. Deneme süresinde olan ve sertifika verilmemiş bayilerimize montaj yaptırmayın.

Bayilerimizin araçlarında, sistem bulunma zorunluluğu vardır. Görmek isteyin, araçlarında sistem yoksa bizden sorgulayın zira sistem araçlarında mutlaka olmalıdır.

Bayii montajında, montaja yetkili çalışan arkadaşımıza montaj yetki belgesi verilir, montajı yapan ustanın, yetkin olduğunu gözlemlemeniz önemlidir. Sertifikasını mutlaka görün, montaj sertifikası yoksa mutlaka bizden bilgi alın. Bayi servis belgesi olsa bile yetkili olmayan personele montaj için izin vermeyin ve lütfen böyle bir durumda bize bilgi aktarın.

Montajı yapılan sistemlerin, parçalarının, hortumların temiz ve kullanılmamış olduğunu gözlemleyin, içinize sinmeyen bir durum olduğunda resmini çekip bize yollayın ve sebebini belirtin. ( whatsapp 0539 6339292 )

Sistem parçaları, elektroliz ünitesi, iki adet su tüpü, bir adet emniyet filtresi ve elektronik kart dan ibarettir. İlave bir parça kabul etmeyin. Sistem montajı yapılırken özellikle elektroliz cihazının bizim ürünümüz olduğundan emin olun. Web sitemizden fiyatlar kısmında resmi mevcuttur. Farklı bir ürün olduğunu düşünürseniz hemen resmini çekip yollayın ve asla montaj yaptırmayın.

Bayilerimizin satması gereken ürün ucrhidrojen grubu ürünlerdir ve web sitemizde paylaşılan ürünler dışında ürünümüz yoktur.

Montaj ücretleri web sitemizde montaj dahil olarak paylaşılır, bayilerimizin web sitesinde paylaşılan ücrete yalnız kargo ücreti istemesi mümkündür, bunun dışında her hangi bir ücret talebi olamaz.

Ürün satın alırken istediğiniz ürüne göre ücret ödeyeceğinizden mutlaka, aracınız için isteğiniz ürün olduğuna emin olun. Örneğin, 1600 cc ye kadar bir aracınız var ve siz bu araç için H2 AV6 istediniz, doğru cihazın montaj yapıldığından emin olun.

Cihazınızın montajı için bayilerimizin mutlaka resim ve videolarını, ayrıca sizin iletişim bilgilerinizi ve ruhsat fotokopilerini yollaması gereklidir, resim ve videolar montajın düzgün yapılıp yapılmadığının kontrolü içindir. Ayrıca aracınıza montajı yapılan sistemin garantisi için bu şarttır. Bizi montaja gittiğinizde gerekirse 0539 6339292 nolu telefona sms atarak montajın yapıldığını bize bildirin.

Montajı yapan ustanın veya bayii çalışanının aracınızın içine kirli kıyafet ile oturmasına izin vermeyin. Yapılıyorsa müdahale edin ve bizi bilgilendirin.

Her hangi bir sebepten olumlu veya olumsuz arayın ve düşüncenizi, isteğinizi belirtin.

Hidrojen yakıt tasarruf cihazı montajı yaptırmak istiyorum. Bayileriniz nerede?

Aracınıza montaj yapılacağı zaman size yakın bayimizi tercih edebilirsiniz, İstanbul'a gelmeniz gerekmez.

Bayilerimiz öncelikle montaj eğitimi alırlar ve montaj yapabilirlikleri onaylandığında sertifika verilir. Dolayısıyla hangi bayimiz olursa olsun montajı yaptırmanız mümkündür.

Aracımın yakıt sarfiyatını nasıl ölçerim?

Aracınızın yakıt sarfiyatını mutlaka litre olarak ve aşağıdaki tablo örneğinde olduğu gibi yapmalısınız.

Öncelikle her zaman tl cinsinden değil litre hesabı ile yakıt ölçümü yapın zira yakıt fiyatı değişir ancak litre bazında hesap değişmez.

Aracınızın deposunu tamamen doldurun, kilometreyi sıfırlayın, bir daha ki yakıt alımında aldığınız yakıtın litresini yazın, daha sonra aldığınız yakıt litresini yaptığınız kilometreye bölün.

Çıkan sonuç kilometrede yaktığınız litredir.

Aracınızda yol bilgisayarı verileri varsa baz alacağınız rakam 100km/L ekranındaki ortalama tüketim değeridir ve en az 2 depo veya 500-600 km sıfırlanmamış olması gerekmektedir.

60,87 / 785 = 0,077 litre

100 kilometrede ki yakıt sarfiyatı için çıkan sonucu 100 ile çarpın

100 X 0,077 = 7,7 litre

Aracınız 100 kilometrede 7,7 litre yakıt tüketmektedir.

Yakit Hesap Tablosu

TARİH YAPILAN KM ALINAN YAKIT LİTRE YAKIT LİTRE / KM

01-01-0000 785 60,87 0,077

Tabloyu aynı şekilde doldurmaya devam ederseniz kullanım ortalamalarınızı ve harcamalarınızı da hesaplamamız mümkündür.

Yakıt tasarruf cihazı montajını kendimiz yapabilir miyiz?

Bunu pek tercih etmiyoruz zira montajda dikkat edilmesi gereken hususlar mevcuttur ancak dikkat edildiği taktirde elbette yapılabilir, tabii bunun için oto elektriği hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Servislerimizin dışında yapılan montajlarda iade garantisi olmaz. Ürün garantisi için yapılan montajın resim ve videolarının tarafımıza iletilmesi, montajın doğru yapılması tarafımızca denetlenmesi ve onaylanması gerekir. Ayrıca garanti için ruhsat fotokopisinin de tarafımıza yollanması şarttır.

Buna benzer çok sistem var, markanızın ayrıcalığı nedir?

Hydro energy, Avrupa birliği ürünüdür. Sistemlerimiz düşük amper ile oksijen ve hidrojeni ayrı ayrı ve saf üretme özelliğine sahip Avrupa araç uyum belgeli tek üründür.

Avrupa birliğinde 18 yıllık bir ar-ge'nin ürünü olan ve 2009 dan beri montaj yapılan, ülkemizde 2013 mayıs itibariyle testlerine başladığımız, 2013 aralık itibariyle de testlerini bitirip satış ve montajına başladığımız bir üründür.

Test süresince yapılan gözlemlerde, yüksek amperle çalışan ve h2 ile O i birbirinden ayıramayan sistemlerin tersine araçlarda aşınma ve paslanmaya sebep olup olmadığı, araçta emisyon sıfırlaması yapıp yapmadığı, gücünü ne kadar artırdığı, aracın elektrik sistemine yük getirip getirmediği gibi konular araştırılmış ve üretici firmanın bu yöndeki taahhütlerinin doğruluğu incelenmiştir.

Test yapılan araçlar, Renault megane 2 dizel, audi a 4 benzinli, ve Mercedes travego otobüstür. Web sitemizde resimler içinde bulabileceğiniz gibi sistem araç motor içinde herhangi bir arızaya sebep olmamın bilakis var olan kurumu temizlemiştir.

Hidrojen saf olarak kullanıldığında güçlü bir enerji kaynağıdır. 1 m3 saf hidrojen 2.1 m3 doğalgaza eşit enerji açığa çıkartır. Araçlarda kullanılan hidrojen elektroliz reaktörlerinden aldığımız ve hava filtresi marifetiyle yanma odalarına yolladığımız hidrojen miktarı minimal değerlerdedir.

Saf hidrojen ve oksijenin ayrı alınması ve düşük amperle çalışma özelliği nasıl farklar yaratmaktadır?

Bildiğiniz üzere, elektroliz cihazı yaparak kısa yoldan kazanç hevesi ile bir çok kişi bu tip sistemleri üretmiş, üretmeye de devam etmektedir.

2013 yılında ülkemize ilk saf hidrojen sistemlerini getirip tanıtımını yaptık.

Sistemimizi bu cihazlardan ayırtan en belirgin özellik ayrı çıkışlardan alınarak, hidrojenin motora oksijenin ise doğaya geri salınmasıdır.

Zira oksijen ve hidrojeni motora aynı anda yollarsanız, yanıcı olan hidrojen yakıcı özelliğe sahip saf oksijen ile reaksiyona çok daha fazla ısı, enerji açığa çıkartarak girer, yüksek ısı özellikle alüminyum alaşımlı yeni nesil motorlarda zamanla piston başlarında oyuklara ve siboplarda çap bozulmalarına yol açar. Bu nedenle motora yollanacak hidrojenin saf olması gerekmektedir.

Diğer bir olumsuzluk ise, elektroliz marifetiyle ayrılan gazlar yüksek ısıda yeniden reaksiyona girerek tekrar birleşir ve su buharı oluşturur, oluşan su buharından meydana gelecek hasarı, araç tolere edemez ve korozyona sebep olur. Bu yüzden de saf oksijen önemlidir.

Sistemimizin düşük amper ile çalışması, araç alternatörüne yük getirmediğinden ve aküyü yormadığından çok önemlidir. En büyük cihazımızın çalışma maksimum amperi ağır vasıtalarda bile 9 amperdir, bu amper araç için yüksek tüketim olmayan bir amperdir. Araçlarda alternatöre ne kadar yük getirirseniz o kadar fazla yakıt tüketir.

Cihaz her araca monte edilir mi?

Tüm binek araçlar, ağır vasıtalar, traktörler, iş ve inşaat makineleri, deniz araçları, benzinli, lpg li ve dizel tüm araçlara montaj yapılmaktadır.

Ayrıca sistemin montajı yapılırken araçta tadilat yapılmaz, söküldüğünde iz bırakmaz bu sayede sisteminizi araçta bırakmak zorunda kalmaz, yeni araca aktarabilirsiniz.

Hidrojen yakıt tasarruf cihazı nasıl kullanılır, pratik midir?

Cihazın kullanımı çok pratikdir. Yalnızca saf su takip edilerek, hemen her benzin istasyonundan alınacak litresi 3 tl olan saf su ile tamamlanır. Saf suyun 1 litresi ortalama 4.500 - 5.000 kilometre yetmektedir.

Sistem kullanımında suyun iletkenliği için potasyum hidroksit kullanılmaktadır. Müşterilerimize yedek olarak verilen bu malzemeler bayilerimizden veya kargo yoluyla bizden ücretsiz temin edilir.

Potasyum sadece ihtiyaç durumunda kullanılmaktadır, sürekli kullanılmaz. Sisteme yalnızca saf su ilavesi yapılır ve kullanılır.

Cihazdaki su kışın donma yapar mı?

Sisteme ilave edilen potasyum hidroksit kimyasal bileşimli bir tuz gibidir ve antifiriz gibi donmayı engeller, yüksek soğuk derecelerde dahi donma görülmemiştir.

Cihazın garantisi ve ömrü kaç yıldır?

SİSTEMLERİMİZ ÖMÜR BOYU GARANTİLİDİR. HER GARANTİ BİTİMİNE 30 GÜN KALA DİLERSENİZ ELEKTROLİZ REAKTÖRÜ VE PWM İÇİN GARANTİ SÜRESİNİ KÜÇÜK BİR FARKLA 1 YIL DAHA UZATABİLİRSİNİZ. GARANTİ SÜRENİZİN BİTİMİNE 1 AY KALA TARAFINIZA SMS YOLLANIR.

1200 cc ye kadar garanti süre uzatımı 150 tl.

1300 cc den 5000 cc ye kadar garanti süre uzatımı 200 tl.

5000 cc den 16000 cc ye kadar garanti süre uzatımı 350

Cihazın montajı nasıl ve nereye yapılır?

Cihazın montajı motor kaputu altına, araç marka ve modeline göre değişen uygun noktalara yapılır.

Montaj yapılırken hiç bir şekilde aracın motoru, ecu, yakıt sistemi veya farklı bir aksamında değişiklik veya müdahale yapılmaz. Motorda veya aracın başka bir aksamında tadilat yoktur.

Montaj, elekrik sisteminden akım bağlantısıyla yapılır. Cihazın üretmiş olduğu hidrojen, aracın hava filitresinden motorun yanma odalarına iletilir.

Montaj zamanı, araç markasına göre değişken olup en az yarım gün sürmektedir.

Montaj için randevu almanızı rica ederiz.

Cihazın tehlikesi var mıdır, motorda arızaya sebep olur mu?

Hidrojen cihazı, araç motoru çalışmaya başladıktan ayarlanan zamandan sonra ( 5 saniye - 10 saniye ) yakıt üretmeye başlar ve motor durunca yakıt üretimi durur.

Hidrojen anında üretilerek motora iletilir, depolama söz konusu değildir.

Bu yüzden hiç bir tehlikesi yoktur. Oksijen kesinlikle motora yollanmaz, oksijen motorda hasar sebebidir, bu yüzden sistemlerimiz saf hidrojen üretir.

Aracınızın hava filtresinden çektiği havanın sadece % 28 i saf oksijendir, sistemin ürettiği oksijen miktarı ise yüksektir dolayısıyla hidrojen sisteminden çıkan oksijenin dışarı atılması şarttır. Üretilen oksijen motora yollandığında dengeleri değiştirir, motor aşırı ısınır yıpranır, oksijen ve hidrojen yüksek ısıda tekrar birleşerek su buharı oluşturur ve paslanmaya sebep olur.

Aracınızın motorunda arıza yaptırmaz, aksine cihaz arabanızın motorunu temizler, temiz tutar, motor yağı kirlenmez. Motorun hararetini biraz daha düşük seviyede tutar. Hatta lpg li araçlarda lpg nin verdiği aşırı ısıyı da düşürerek motoru korur.

Oksijenin etkisini "SAF HİDROJENİN ÖNEMİ" adlı videomuzdan izleyebilirsiniz

Hidrojen montajı yapılan araçların egzozundan buhar çıkıyor, doğru mudur?

Hidrojen yakıt sistemi saf oksijen üretmeli ve motora sadece hidrojen yollamalıdır, oksijen ve hidrojeni motora yollayan hidrojen sistemleri yüksek ısı yüzünden supaplarda ve motor içinde deformasyona sebep olur. Ayrıca su buharının çıkıyor olması, hidrojen ve oksijenin yeniden birleşip motor içinde suya dönüştüğünün işaretidir. Bu sebeple zaman içinde paslanmalara sebep olmaktadır.

Doğrusu, hidrojen sistemi araca monte edildiğinde aracın egzoztundan hiç bir atık maddenin çıkmamasıdır, hatta saf hidrojen verdiğiniz bir motorun emisyonunu egzoztan çıkarken koklayabilirsiniz, tamamen zehirsizdir.

Saf hidrojenle metal üzerinde yapılan testi izleyin, oksijen devreye girdiğinde metalin saniyeler içinde nasıl kızardığını, oksijenin ısı etkisiyle motorda nasıl yüksek ısıya ulaştığını görün.

Oksijenin etkisini "SAF HİDROJENİN ÖNEMİ" adlı videomuzdan izleyebilirsiniz

Hidrojen yakıt sistem araştırması yaparken dikkat edilmesi gereken konular.

Aracınıza montaj yaptırmayı düşündüğünüz sistemlerin hemen hepsi dış görünüş olarak birbirlerine benzerler.

Hidrojen yakıt sistem araştırması yapıyorsanız öncelikle ve özellikle dikkat edilecek unsurlar söz konusudur.

Sistem alırken dikkat edilecek en önemli unsur, hidrojeni saf olarak üretmesidir.

Sistem elektroliz cihazı marifetiyle oksijen ve hidrojeni ayrı ayrı çıkışlardan veriyorsa doğrudur.

Aynı çıkıştan hidrojen ile karışarak çıkan oksijen yanma odalarındaki yanma işlemini aşırı güçlendirdiği için zarar verme riski yüksektir.

Elektroliz cihazı, hidrojen ve oksijeni üretiyor olsa da aynı çıkıştan motora iletiyorsa, bu zamanla motor içinde arızaya yol açma riski taşır. Bu risk zaman içerisinde paslanmalar olarak ortaya çıkmaktadır.

Sistemi test edeceğiniz zaman mutlaka iki çıkışlı olduğuna dikkat etmelisiniz, tek çıkışlı olduğu halde müşterilerini yanıltmak için çift çıkışla her iki gazı da ayrı çıkışlardan alan sistemleri anlayabilmek için, hidrojen çıkışından alınan gazın yandığını gözlemleyin, oksijen çıkışından gelen gazın hiç bir şekilde yanmaması gerekmektedir.

Piyasada satılan farklı ürünlerde kullanılan materyaller ve boyut ciddi anlamda hem kullanım amacı açısından hem de maliyet açısından ciddi farklar yaratmaktadır. Aracınıza uygun sistem araştırırken tercih edeceğiniz ürünün kalitesini sorgularken boyutlarına da göz atın. Sistemlerimizin yarısından küçük yapıya sahip cihazları neredeyse aynı fiyatlara satanlar bulunmaktadır.

Kalite açısından düşük olmakla beraber boyutlarının da küçük olması maliyetini epeyce düşürdüğünden emsal fiyatlara aldanmayın.

Elektroliz cihazı içinde kullanılan metal nedir?

Doğrusu titanyum karışımlı olandır. Titanyum paslanma sorunu olmayan hafif ve diğer kullanılan elementlerden çok daha güçlü yapıya sahiptir.

Genellikle paslanmaz sac ve türevleri ile yapılan cihazlar hem maliyet olarak ucuzdur, hem de ilk etapta çalışıyor gibi görünse de zamanla işlevselliklerini kaybederler.

Kullandıkları metallere farklı isimler takan, farklı metaller olduğunu söyleyenlere aldanmayın, hidroelektrik santrallerinde titanyum metal kullanılmaktadır.

Dayanıklılığı açışından titanyum bir çok alanda özellikle uzay teknolojisinde kullanılmaktadır.

Alüminyum karışımlı plakalar ile elde edilen elektroliz cihazlar piyasada satılmaktadır.

ELEKTROLİZ SİSTEMİ İÇİNDE BULUNAN POTASYUM KARŞISINDA METALLERİN ÖMRÜ;

304 PASLANMAZ KROM SAC 3 İLE 6 AY

316 PASLANMAZ KROM SAÇ 12 İLE 15 AY

316 L PASLANMAZ KROM SAC 15 İLE 18 AY

316 Tİ% 5 TİTANYUM ALAŞIMLI PASLANMAZ 2-3 YIL

GR2 titanyum% 97 TİTANYUM ALAŞIMLI PASLANMAZ 10 YIL VE ÜZERİ

Elektroliz cihazı düşük amperle çalışıyor mu?

Paslanmaz sac ve diğer türevleri ile yapılan elektroliz cihazları, hidrojen gazını açığa çıkartabilmek için aracınızda yüksek amper kullanmak zorundadırlar. Bu yüzden en fazla düşük amper ile çalışan sistemleri incelemek doğrudur.

Yüksek amper ile çalışan sistemler kısa zaman diliminde aracın akü ömrünü bitirir.

Bunun sebebine bakmak istersek, paslanmaz sac iletkenlik değerleri düşük direnç değerleri ise yüksektir, Titanyum alaşımlı saclarda ise tam tersidir.

Örneğin, paslanmaz sac iletkenlik değeri 1.11 mega-siemens/m dir

GR2 Titanyum sacda ise bu değer 2.4 mega-siemens/m dir.

Yine aynı metaller için, elektriksel direnç paslanmaz sac da 898 Nano Ohm Metre iken titanyum sac da Nano Ohm Metre dir. Karşılaştırma yapacak olursak paslanmaz sac iletkenlik ve direnç değerine göre titanyum alaşımlı sac iki katından fazla avantaja sahiptir. Bu sayede aracınızda sistemlerimiz düşük amper değeri ile çalışır.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi, diğer cihazların düşük amperde çalışıyor olma iddasıdır zira elektroliz cihazları o kadar küçüktür ki o boyutta bir cihazın o amperde çalışması normaldir ancak ne kadar verimlidir sorgulamak gerekir.

Amper regülatörü, sisteme ilettiği gerilimi sabit tutuyor mu?

Sistem montajından sonra, elektroliz cihazının araçtan aldığı elektrik geriliminin sabit olması, o sistemdeki verimliliği en fazla seviyelere çıkartır.

Hidrojen çıkış ayarı araçtan alınan gerilimin amperine göre ayarlanır.

Aracınızda alınan verim örneğin 4 amper seviyesinde ise, standart olarak 4 amper ile çalıştığı taktirde verim alabilirsiniz. Ayrıca pwm ( elektronik kontrol ünitesi üzerinde ki gösterge 4-6 amperi gösteriyor olabilir, asıl olan gösterge değil, gerçek olarak cihaz çalışırken ne kadar amper çektiğidir. ( oto elektrikçilerde bulunan pens ampermetre ile ölçülmelidir )

Araç uyumluluk ve diğer belgeler var mı?

Gerek yerli üretilen sistemler, gerekse ithal sistemler için mutlaka belge sormalısınız. Merdiven altı üretim ciddi oranda fazladır. Sorguladığınız belgelerin ve sertifikaların ne olduğuna ve gerçek olup olmadıklarına dikkat edin.

Sistem satışı yapan firmaların garantileri nelerdir. Koşulsuz iade yapabiliyor musunuz?

Hidrooksijen üreten sistemler motorda yüksek ısı ürettiğinden genellikle arıza sebebidir araç uyum belgeleri yoktur. Garanti vereceklerini söyleyen firmaların verdikleri garanti için ne kadar sağlam olup olmadıklarını sorgulayın.

Memnun olmadığınız ( tasarruf alamadığınız ) sistem için koşulsuz iade garantisi isteyin, belli zamanlarla kısıtlanmış garantilerden uzak durun, zira sistemler ilk etapta çalışabilir, bir kaç ay sonra işlevselliğini yitirir arıza yapar veya araçta arızaya sebep olur. İlk etapta çalışmasının sebebi zamanla sistemlerin işlevselliğini yitirmesidir.

Hidrojen ve oksijen motorda aşırı yanmaya sebep olacağından ilk bir kaç bin kilometrede motor içinde biriken kurumu temizlediğinden tasarruf yapabilir durumda olsa bile sonrasında yüksek yanma motor elemanlarına zarar verecektir.

Kullanım zaman aşımı diye bir derdinizin olmaması gerekir, zaman içinde garantisi bitmiş olsa bile sistemlerde ortaya çıkacak arızaların size minimum maliyet getirmesi gerekmektedir. Örneğin 5. yılda elektroliz cihazınız sıkıntı yaratmaya başlar veya işlevini yitirirse elektroliz cihazı değişimi yüksek maliyetli olmamalıdır.

Hidrojen yakıt sistemi LPG li ve CNG li araçlarda kullanılabilir mi, zarar verir mi?

Evet kullanılabilir, hatta bir çok hidrojen kullanıcısı, hidrojen yakıt sistem montajından sonra hem lpg sarfiyatını, hem de benzin sarfiyatını hidrojenle birlikte ölçüp lpg kullanmayı bırakmışlardır.

Hidrojen yakıt sistemi hangi yakıt cinsi ile birlikte çalışırsa çalışsın motora her zaman faydalıdır. Gazlı araçlarda hem kaybolan gücü fazlasıyla geri getirir, hem de motor blok ısı yükselme sıkıntısını ortadan kaldırıp motor ömrünü uzatır.

Hiç bir fikrim yok, hidrojen yakıt tasarruf sistemi nedir?

Hidrojen yakıt sistemi,

HANGİ TİP YAKIT VE MOTORLA KULLANILIR,

içten yanmalı tüm motorlarda ve tüm yakıt tiplerinde kullanılır. Benzin, mazot, lpg fark etmez.

Sistem parçaları ve çalışma standardı.

PARÇALARI,

elektroliz regülatörü ( ELEKTROLİZ REGÜLATÖRÜ TİTANYUM ALAŞIM PLAKALAR İLE İMAL EDİLMİŞTİR. ) ,

su depoları, son emniyet filtresi,

elektronik kontrol ünitesi ( PWM, mikroişlemcili, akıllı özel yazılımlı elektronik cihazdır.),

sigortadan oluşan bir cihaz setidir.

ÇALIŞMA ŞEKLİ,

Su depolarına 2500-3000 km de yarım litre su eklersiniz. Elektroliz cihazı motor çalışmaya başladıktan on saniye sonra devreye girer, su depolarından aldığı suyu elektroliz denilen işleme tabi tutar ve suyu, hidrojen ve oksijene çevirir.

Oksijen motora aracınızın hava filtresinden yeteri kadar emilir, sistemin üreteceği saf hidrojen alınması gerekenden fazla olacağından zararlıdır, ayrılır ve doğaya salınır, hidrojen ise hava filtresi emişi ile yanma odalarına gönderilir.

ÇALIŞMA MANTIĞI,

hava filtresinden emilen havaya karıştırılan hidrojen, yanma odalarına ulaşır. Yanma odalarında ana yakıtla beraber yanar. Ana yakıtın yanmayan kısmının da yanmasını sağlar, ayrıca tam yanma olması egzost emisyonunu sıfıra düşürür veya sıfıra yakın değerler çıkar.

Motorun içini kurumdan temizler ve bir daha oluşmasını engeller. Tam yanma aynı zamanda piston ivmelerini hızlandır ve motoru daha seri hale getirir. Güçlendirir. Hidrojen motor ısınma derecesini stabil tutarak motorun ömrünü uzatır.

Tam yanma ve sıfır emisyon aynı zamanda motorda karbon artıkları ile temas eden tüm aksamları temizler ve temiz kalmasını sağlar, egr, egr valfi, partekül filtresi, supaplar gibi.

MONTAJ ŞEKLİ,

Bu set, araçlarda motor kaputu altına, uygun yerlere montaj yapılır. Montajda motor ve kaporta aksamında hiç bir şekilde değişiklik, tadilat yapılmaz. Sadece hava filtresinden gaz girişi sağlanır. Aracınızı sattığınızda sistemi üzerinden söktürüp aldığınız araca montaj yaptırdığınızda eski araçta sadece hava filtresinde ki giriş için açılan 2 cm delik kalır. Araca başka hasar vermesi söz konusu değildir.

BAKIM,

Sistem bakım gerektirmeyen bir yapıya sahiptir, yine de 100 bim km de bir komple su değişikliği sistemin ömrünü uzatacaktır.

Sonuç olarak, Avrupa birliği ürünü olan bu sistemi aracınıza montaj yaptırdığınızda, 2 liralık suyla, 2500-3000 km boyunca aracınıza tasarruf yaptırır, gücünü ve motor ömrünü artırır ve sıfır emisyonla doğa dostu araç kullanırsınız. Yalnızca iki liralık suyla...

Sistem maliyetini, yakıttan tasarrufla size geri öder ve yıllar boyu yakıta vereceğiniz paradan tasarrufla size kazandırır.

Sistemi kullananlara sorabilirsiniz.

Sistemi iade edebilirsiniz.

Tasarruf garantilidir, paranızı boşa harcamazsınız. Sistem ömrü uzundur yıllarca kullanabilirsiniz.

Hidrojenin motorlarda, yakıtla birlikte yanmasıyla ne olur?

Hidrojen gaz olduğuna göre neden diğer gazlar gibi arıza sebebi değildir?

ÖZELLİKLE BELİRTMEK GEREKİR Kİ, SAF HİDROJEN DİĞER GAZLAR GİBİ TEK BAŞINA YETERLİ ANA YAKIT DEĞİLDİR.

Aracınızın ana yakıtıyla beraber yanma sağladığından, kuru yakıt olan gaz yakıtlar gibi zarar vermesi mümkün değildir. önemli olan mutlaka SAF HİDROJEN olmasıdır.

Özellikle benzinli motorlarda oktan sayısı önemlidir. 95 oktana göre dizayn edilmiş bir motorda 98 oktanlı benzin kullanırsanız, 95 oktana göre dizayn edilen motor, 98 oktanı yakmakta güçlük çekeceğinden aracın performansını düşürür ve yanma daha güç olduğundan daha düşük oranlarda yakarak, yakıtı fazlalaştırır.

Dizel yada benzin hangisi olursa olsun, hidrojenle gerçekleşen tam yanma bu tip hatalı kullanımları da önleyeceğinden tam randıman alınmada sonuç mükemmel olur. Hidrojenin oktan sayısı 110 dur. Yüksek oktan sayısının verdiği dezavantajı, benzinin saniyede ki 1/25 olan alev yayılma hızını 1/250 çıkarttığından oktan sayısını eşitleyerek, vuruntuların ortaya çıkmasını önler.

Özellikle benzinli araçlarda, gaz kullanımında araçta hasar yaratan, gaz yakıtların kuru olması ve motor içinde yağlama yapamamasıdır. Hidrojen yakıtı saf olarak kullanırsanız ve hava emilim oranına uygun miktarlarda motora yollarsanız, motor içinde kullanılan yakıt zaten normal yağlama görevine devam edeceğinden aşınma problemi yaratmaz.

Hidrojenin aşınma konusunda diğer bir avantajı, düşük ısıda yanma özelliğine sahip olduğundan motor maksimum hararetini stabil tutarak, genleşme katsayısını düşük tutması ve motor ömrünü uzatmasıdır.

Hidrojen yakıt sistemi, yakıt tasarruf cihazı mıdır?

Sistem asıl olarak yakıt üretim sistemidir. Cihazın ürettiği hidrojen, motorun ana yakıtıyla beraber yandığı için, mazot veya benzinin sarfiyatını düşürür. Yakıttan ciddi oranda tasarruf alınmasını sağlar. yakıt destek sistemidir.

Hidrojenin saf olması neden önemlidir, araç zaten çalışırken oksijen çekmiyor mu?

Hidrojenin neden saf olması gerektiğine dair yaptığımız açıklamalara istinaden, konuyu araştıran müşterilerimiz diğer firmalara,

"üretmiş olduğunuz sistemler hidrojen ve oksijeni saf olarak ayırabiliyor mu?"

sorusunu sorduklarında aldıkları cevap istisnasız hep aynı.

"Aracınız zaten çalışırken oksijen alıyor neden ayrı olsun, bir anlamı yok."

Öncelikle, içten yanmalı motorlarda yanmayı gerçekleştiren en önemli etken hava filtresinden emilen hava ve karışım oranlarıdır.

Motor çalışırken emilen havadır. Saf oksijen değildir. Bu karışım % 78.1 azot, % 20.9 oksijen % 1 argon ve % 1 oranında asal gazlardan oluşur. Bu karışımın aşırı zengin veya fakir olması araç çekişini ve yakıt sarfiyatını değiştirir.

Asal gazlar detayı; Azot(N2) ; 78.084% Oksijen(O2) ; 20.9476% Argon(Ar) ; 0.934% Karbondioksit(CO2) ;0.0314% Neon(Ne) ;0.001818% Metan(CH4) ;0.0002% Helyum(He) ;0.000524% Kripton(Kr) ;0.000114% Hidrojen(H2) ;0.00005% Xenon(Xe) ;0.0000087%

Hava filtresinden dakikada 100 birim hava emişi varsa bunun yalnızca 21 birimlik kısmı oksijendir.

Elektrolize tabii tutarak gaz haline getirdiğiniz hidrojen ve oksijeni motora yollarsanız, hava filtresinden emilen hava ile birlikte bu oran araca gerekli olan karışımı bozar. Dolayısıyla aracın yanma odalarına, hava emişi ile birlikte yalnızca hidrojen verilmelidir. Yani araçta arıza olsun istemiyorsak yakıta ek kullanacağımız gaz mutlaka saf hidrojen olmalıdır.

Örnek vermek gerekirse, şayet havadan alınan oksijen yeterli olsaydı, oksijen kaynaklarında oksijen tüpü yerine hava kompresörü yeterli olacaktı.

Saf oksijen yanma katsayısını ciddi miktarda artırır ve aşınmaya, kesmelere sebep olan sonuçlar doğurur.

MOTOR BLOĞU DIŞ ISISI MOTORLARDA

NORMAL BENZİNDE 270-280 DERECE

OKTANLI BENZİNDE 400 - 450 DERECE

DİZEL ARAÇLARDA 600-700 DERECE

BENZİNLİ ARAÇLARDA LPG MONTAJI YAPILAN MOTORLAR 550 DERECELERİ BULUR,

NORMAL ÇALIŞMA SICAKLIĞINDAN DAHA FAZLA OLDUĞUNDAN LPG NİN SİBOPLARA VE MOTORA VERDİĞİ ZARAR BU YÜZDENDİR.

HİDROJEN VE OKSİJENİ AYIRMAYAN HİDROJEN CİHAZLARININ MOTORU ULAŞTIRDIĞI ISI 600 DERECELERİ BULUR.

SAF HİDROJENDE İSE MOTOR ISILARI YAKITLARINA GÖRE MAKSİMUM DERECELERİN ALTINDA SEYREDER, GENLEŞME KATSAYISI DÜŞER MOTORUN ÖMRÜ UZAR.

ÖZELLİKLE LPG NİN MOTORA VERECEĞİ AŞIRI ISIDAN MOTORU KORUR.

İnceledim ama yinede ikna olmadım bir de kullanan insanlara sorsam?

Değerli müşterimiz, sistem montajı yapılan araç sahibi müşterilerimizin, iletişim bilgilerini paylaşmamıza izin verenleri, Referanslar bölümünde Araç sahipleri sekmesinde mevcuttur.

Müşterilerimizi arayabilirsiniz.

Sizden ricamız özellikle, öncelikle sms veya whatsapp yoluyla iletişim kurmanızdır.

Montaj ne kadar sürede yapılıyor?

Montaj süresi araca göre değişken olmakla beraber, aracınız aynı gün içinde teslim edilmektedir. En iyi şartlarda en az 5-6 saat sürmektedir.

Montajı yapılan araçta sistem neden düzgün çalışmayabilir?

Özellikle sistemde bulunan elektroliz sıvısının düzgün ayarlanmış olması gerekmektedir. Sistem montajından sonra herhangi bir sebeple sistemde su sızıntısı olursa, sızıntıdan kaynaklanan su kaybı, beraberinde potasyum ve köpük kesici kaybına da yol açar, elektrolit sıvı dengesi bozulduğundan sistem verimli çalışmaz.

Potasyum eksikliği nasıl anlaşılır?

Aracınıza münhasır gaz ayarı yapıldıktan sonra, mesela 6 amperlik gaz akışı olduğunu varsayalım, elektronik kart üzerinde amper ayarlanmış olan 6 seviyesine çıkmıyorsa potasyum eksik demektir. Potasyum, eksik olduğu oranda ilave edilerek sistem tekrar eski haline getirilir ancak potasyum uzun kilometreler boyunca dayanacağından çok çabuk kaybı normal değildir, bu durumda sistemde su kaçağı olup olmadığı mutlaka denetlenmelidir.

Ampermetre hata mesajı veriyor.

Tam elektronik kartlarda sistemin çalışma durumuna göre ekranda hata mesajları çıkar, hata mesajına göre sistem tekrar çalışır hale gelecek şekilde müdahale yapılır. Potasyum eksik veya ayarladığınız amper yüksek mesajı geliyorsa belirli ölçüde potasyum ilavesi ile sorun giderilir.

Analog kartlarda potasyum eksikliği ayarlanan ampere ulaşılmadığı durumda ortaya çıkar, ilave ile sorun giderilir.

Elektronik kartlarda ekran üzerinde potasyum karışım yüzdesi bulunmaktadır.

Müşterilerimiz için örnek araç arıza taahhütnamesi.

ARIZA TAAHHÜTNAMESİ İSTEYEN MÜŞTERİLERİMİZİN ARAÇ MARKASINA AİT YETKİLİ SERVİS BELGESİ OLAN BİR SERVİSTEN ARACININ MOTORUNDA HASAR VEYA ARIZA OLMADIĞINA DAİR YENİ TARİHLİ BELGE GETİRMELERİ ZORUNLUDUR. ÖRNEK TAAHHÜTNAMEDİR.

Hidrojen Yakıt Sistemleri tarafından satış ve montajı yapılan, aşağıda detay araç bilgileri bulunan ------------------------------------------- şirketine / şahsa ait araca bağlanmış olan

………. tip Hidro elektroliz dönüştürücü sistemimizin adı geçen firmanın araç motoruna hiçbir şekilde hasar vermeyeceğine, hasar verdiği iddia edildiği taktirde firmamızca yapılacak olan test ve kontrollerden sonra muhatabımızın hasarının doğruluğu görülürse aracın hidrojen yakıt sisteminden doğacak hasarının tarafımızdan karşılanacağını taahhüt ederiz.

Taahhüdümüzün geçerliliği araca montajı yapılan hidrojen dönüştürücü cihazımızın garanti şartlarında kalması ile geçerlidir.

Cihaza yapılacak yetkisiz müdahale, araçta yapılabilecek farklı bir sistem veya farklı yakıt sistem montajı bu taahhüdün münfesih sayılma sebebi olacaktır.

Firma ise ek olarak imza sirküleri, tic. Sic. Gazete örneği ve imza yetkisi gösterir belge,

Şahıs ise kimlik, ruhsat fotokopisi

Araç sahibi : ----------------------------------------------------------

Araç bilgileri:

Kilometresi :-------------------

Plaka :-------------------

Marka :-------------------

Motor seri no :---------------------

Montaj tarihi :-------------------

Firma bilgileri,

Firma yetkilisi,

Ne kadar tasarruf sağlar?

Hidrojen sisteminin yakıt tasarrufu, araç tip ve motor teknolojisine göre, aracın kullanımı ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterir. Alınabilecek yakıt tasarrufu % 15 ile % 45 aralığındadır.

lpg ile kullanımında tasarruf oranı % 20 ile % 45 aralığında,

otomobil ve hafif ticari araçlarda benzin veya mazotta tasarruf oranı % 15 den % 45 aralığında,

ağır vasıtalarda % 10 ile % 20 aralığında tasarruf sağlamaktadır.

Ağır vasıtada en az % 10 , diğer araçlarda en az % 15 tasarruf garantisi ile satılmaktadır.

Neden hidrojen yakıt sistemi kullanmalıyız?

Her şeyden önce yakıtınız "SU" dur. Su ana yakıtlara oranla bedava denilecek kadar ucuzdur. Sudan üretilen yakıtla % 15 garanti olmak şartıyla %45 lere varan tasarruf sağlarsınız.

Sürekli olarak artan yakıt fiyatlarının ekonominize ağır etkisinden kurtulabilmeniz için aracınızın su yakmasını sağlarsınız. Burada unutulmaması gereken su ile üretilen hidrojen yakıtın, aracınızın ana yakıtına ek olarak araçta yakıt desteği sağladığıdır. Hidrojen tek başına araç motorlarında yakıt olarak kullanılmaz, fosil yakıtlı motorların üretim teknolojileri buna uygun değildir.

Hidrojen yakıt sistemi tam olarak ne yapar?

Sistem, saf suyu elektroliz ile (H2) hidrojen ve (O) oksijen'e dönüştürür.

Elektroliz ile üretilen hidrojen aracın hava filtresinden motora iletilir. Hava filtresinden alınan ve motorun ana yakıtının yanmasını sağlayan havaya karışan hidrojen, motorun yanma odalarına iletilir.

Yanma odalarına gelen zengin hava ve hidrojen karışımı, aracınızdaki ana yakıtın tam olarak yanmasını sağlar. Mevcut motor teknolojileri aldıkları yakıtın belli orandaki yüzdesini yakar. Örneğin dizel bir araca sahipseniz her litre mazotun yalnızca maksimum % 72 sini motorda yakabilirsiniz.

Geri kalan kısmı atığa dönüşür. Hidrojen Yüzde yüz yanma sayesine paranızı atığa dönüştürmekten kurtarır ve tam yanma tam performans ile birlikte tasarruf sağlar.

Yakıtın atığa dönüşen kısmı yanmadan dışarı atılmaktan kurtulur, ekonominizi korur.

Yanma düşük ısıda gerçekleşir ve motor ısısı aşırı yükselmez, motor ömrünü uzatır.

Tam yanma motorda biriken karbonu temizler ve oluşumunu engeller, temiz kalır ve emisyon "SIFIR" a düşer veya sıfıra yakın olur.

Temiz motor ve tam yanma araç tork'unu artırır, aracın tork gücü % 30 a yakın artar.

Tıpkı ana yakıtta olduğu gibi hidrojen, uzun yolda çok daha fazla tasarruf sağlar % 40-45 oranlarına varır.

Şehir içi yakıt yakıt tasarrufu, uzun yola oranla daha az sağlanır ancak bu oran en az % 15 dir.

Aracın motoru hidrojen yakıt ile daha kolay ve rahat yanma sağladığından motor % 30 a yakın oranda sessizleşir.

Hidrojenin araçta yaptığı tasarruf sabit değildir. en azı %15 dir ve kullanıma bağlı olarak yükselir. Yükseldiği değerde kalır.

Mevcut motor teknolojilerine göre Hidrojen tek başına ana yakıt değildir, ana yakıta ek çalışır.

ARACINIZ, DAHA AZ YAKITLA, DAHA GÜÇLÜ VE DAHA SESSİZ ÇALIŞIR. ÜSTELİK MOTORU DAİMA YENİ KALIR VE ÇEVRE DOSTU OLUR.

Saf suyun ne kadar zamanda tamamlanması gerekir?

Sistemin saf su ihtiyacı motor hacmi ve çalışma amperine göre değişkendir. Yaklaşık olarak 1500 cc lik bir motorda yarım litre su 2500-3000 kilometreye yakın bir zamanda suya ihtiyaç duyar. Saf su çok sık tükenmez uzun periyodlarda eklenir.

Sistem montajından sonra su ve benzeri ne kullanılıyor, ne kadar zamanda ilave ister?

Sistem montajından sonra kullanmanız gereken sadece saf sudur, montajda müşterilerimize yedek olarak ve ücretsiz potasyum hidroksit verilir. Daha sonra bu malzemeler bittiği taktirde müşterilerimiz ücretsiz olarak bizden temin edebilirler.

Montaj sırasında sistemin içine konulacak saf suyun iletkenliğini sağlamak için potasyum hidroksit ilavesi yapılır, iletkenlik artırıcı potasyum, suyu tüketseniz bile uzun kilometreler boyunca sistemde kalır, 20 bin - 30 bin kilometre boyunca ilave istemez, potasyum soğuktan etkilenen bir kimyasal olduğundan çok soğuk havalarda belki biraz daha ilave isteyebilir.

Kışın suyun donmasını engelleyen potasyum hidroksittir. Belli bir seviyenin altına düşmediği sürece donma yapmaz.

Kullanacağınız saf suyun miktarı, aracın motor büyüklüğüne ve ayarlanmış olan ampere göre değişir.

Örneğin, 1500 cc hacme sahip bir araçta yarım litre saf su 2500-3000 km yeterlidir. Su çok sık kullanacağınız bir malzeme değildir.

Sistem mutlaka tasarruf ve güç artışı verir mi?

Sistem montajı yaptırırsam mutlaka tasarruf ve güç artışı alabilir miyim?.

% 98 lik bir oranda hemen her araçta tasarruf ve güç artışı alınmaktadır, güç artışı alınır diye bir kural yoktur. Sistemlerimiz tasarruf garantilidir güç artışı taahhüdü olmaz bu sebeple güç artışı olmaması iddasıyla iade kabul edilmez.

Tasarruf olmadığı taktirde iade kabul edilmektedir.

Sistem yalnızca tasarruf amaçlı mıdır?

Elbette hayır, aracınızda güç artışı verir ve araç sıfır emisyonla doğa dostu olur, ayrıca motor sağlığına katkıda bulunur lütfen aşağıdaki videomuzu izleyiniz.

Sistemi araç ruhsatlarına işletme zorunluluğu var mı?

Sistemin araç ruhsatlarına işlenme zorunluluğu yoktur. Bu zorunluluk aracın yakıt sisteminin tamamen değişmesi ile ortaya çıkar. LPG veya doğal gaz gibi

Sistemi bağlattırdığım aracımı satarsam?

Sistem montajı yapılan araç satılırsa, cihaz üzerinden sökülüp başka bir araca montajı yapılır. Dikkat edilmesi gereken motor büyüklüğüne göre bağlanmış olan cihazdır.

1600 cm3 ve altı bir motor için cihaz satın alınmışsa bu cihaz 1600 cm3 den büyük bir motora takılmaz.

Cihaz tipleri.

1600 cm3 e kadar, tüm otomobil grubuna aktarılır, 1600 cc minibüsler hariçtir.

1600 cm3 den 5500 cm3 e kadar,

5500 cm3 den 16000 cm3 e kadar.

Sistemin ömrü azaldıkça tasarruf düşer mi?

Hayır sistemin ömrü azaldıkça tasarruf düşmez, sistem çalışmaz hale gelince elektroliz ünitesinin değişmesi gerekir. Garanti uzatma işlemi yapmışsanız, reaktör zaten garantimiz altındadır ek ödeme yapmazsınız.

Sistemin uygulanma geçmişi nedir, Türkiye'de ne kadar zamandır uygulanıyor?

Ülkemiz pazarı için 2013 mayıs ayında sistem denemelerine başlanmış, 2013 aralık ayına kadar devam edilmiştir. 2014 Mart ayına kadar hazırlıkları yapılarak satışına başlanmıştır

Araçlarda Adbule kullanımı, adbule iptal etme

Euro4, Euro5 ve Euro6 standartlarında olan binek otomobil, kamyon, otobüs, tır ve iş makinaları kullanıyorsanız ve hidrojen yakıt sistem montajı yaptırmışsanız, hidrojen yakıt sistemi egzoz emisyonunu sıfır veya sıfıra yakın bir değere düşürdüğünden adblue kullanmayı bırakabilirsiniz. Aracınız hidrojenle zaten çevreye zehir saçmayacaktır.

Araçlarda yakıt tasarrufu nasıl yapılır.

Lastik değişimi

Aracın kış bakımında kış lastikleri, yaz bakımında ise yaz lastiklerine geçiş yapmak yakıt tasarrufunun başlıca yöntemidir. Kış lastikleri; soğuk hava, yağmur, çamur, kar ve buz gibi şartlarda yol tutuşunu üst seviyeye çıkarır. Yaz lastikleri ise sıcak hava koşullarına göre dizayn edilmiştir ve sert zeminde en iyi yol tutuşunu sağlayacak desenlere ve diş derinliğine sahiptir. Yaz mevsiminde kış lastiği kullanmak yakıt tasarrufunu artırır. Yakıt tasarrufu için lastiğin yola sürtünmesinde harcanan enerjiyi azaltan lastikler tercih edebilirsiniz.

Aşırı hız yapmamakAraçlarda yakıt tasarrufu sağlamak için aşırı hızdan kaçınmak gerek. 100 km’den sonra yakıt sarfiyatı daha fazladır. Aracınızda hız sabitleyici varsa kullanmak ya da aracınızda bu özellik yoksa belirli bir hızda ilerlemek, yakıt masrafınızı azaltacaktır. Unutmayın ki aşırı hız trafik kazalarına da davetiye çıkartır. Şehir içi trafikte ani fren ve ani gaza yüklenme gibi sert sürüşler yapılmamalıdır. Virajlardan ve ışıklardan önce araç hızı düşürülmelidir.Aracın yaz ve kış bakımlarını yapmak, teknik arızaları büyümeden onarmak yakıt tasarrufu sağlamanın bir başka yoludur. Yağ ve hava filtreleri temizlenmiş, motor bakımı yapılmış bir araçla %4’e kadar yakıt tasarrufu elde edersiniz.

İdeal lastik basıncı

Doğru lastik basıncı, lastiklerin yola sürtünmesinde harcanan enerjinin miktarını azaltır ve bu da yakıt tasarrufu yapmanızı sağlar. 69 milibarın altında şişirilmiş lastiklerle %3’e kadar yakıt tasarrufu elde edersiniz. Düşük lastik basıncı yola sürtünmeyi artırır ve yakıt tüketimi artar. Basınç, lastikler soğuduğunda kontrol edilmelidir. İdeal lastik basıncı ile lastiklerinizin ömrünü de uzatmış olursunuz.

Aşırı ağırlık taşımak aracınızın daha fazla enerji harcamasına ve daha fazla yakıt tüketimine neden olur.

Aracı uzun süre boşta çalıştırmak yakıt tüketimini artırır.

Aracın motor devrini dakikada 2.000 ile 3.000 arasında tutmaya özen gösterin.

Doğru viteste aracınızı sürmeye dikkat edin. Uzun süre düşük viteste yüksek devirde araba kullanmak yakıt tüketimini ciddi oranda artıracaktır.

Motoru ısıtmak için çok beklemeyin. Özellikle kış aylarında aracın hareket etmeden önce rölantide 1-2 dakika ısınması yeterli olacaktır.

Klimanın çalışması, motorun ekstra enerji harcadığı anlamına gelir. Özellikle yaz aylarında, araç içindeki sıcak hava camlar açılarak atılmalı ve daha sonra klima çalıştırılmalıdır.

Uzun yolculuklarda hız sabitleyici kullanılmalıdır.

Trafiğin yoğun olduğu yerlerde veya trafik ışıklarının yoğun olduğu caddelerde aracınızda start-stop özelliği varsa aktif hale getirmeniz yakıt tüketimine faydalı olacaktır.

Otomatik vitesli araçların, manuel vitese göre daha az yakıt tükettiği biliniyor.

WhatsApp
gönder

Bu siteyi kullanmaya devam ederek, tarayıcı çerezleri kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close